OUR N E W   W E B   S I T E   "WORLD AIR FORCE NEWS"
 
  
 

WORLD AIR WAR HISTORY


 
  HOME > Turkish News >

'Türkiye ve Rusya birlikte savaş uçağı üretebilir!'

'Türkiye ve Rusya birlikte savaş uçağı üretebilir!'

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec'in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemezov, Türkiye ile 5. nesil savaş uçağı üretimi konusunu görüştüklerini belirterek, “Bu konuda Türkiye’de gerekli altyapı mevcut. Birlikte yeni ve modern bir şeyler yaratabiliriz” dedi.

Çemezov, Türkiye ile yürütülen S-400 hava savunma sistemleri ve diğer projelere ilişkin AA muhabiri aracılığıyla değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın Türkiye ile birlikte S-400 sistemiyle ilgili teknik görüşmelerde sona gelindiğini anlatan Çemezov, şu anda S-400'lerin finansmanıyla ilgili konuların istişare edildiğini söyledi.

Finansman konusunun hükümetlerarası seviyede de ele alındığına işaret eden Çemezov, "Çünkü hükümetlerarası anlaşmalarda yalnızca hükümet kredi verebilir. Rus ve Türk maliye bakanlıkları bu konuda istişarelerini devam ettiriyorlar" dedi.

Rusya olarak S-400 sistemlerini birlikte üretmeye hazır olduklarını ancak bu konunun önünde bazı engeller olduğunu vurgulayan Çemezov, "Türkiye'de bu konuda uzmanlık ve tüm bu üretimin yapılabileceği üs konusunda eksikler var. Sizin daha önce böyle bir üretiminiz olmadığı için bu atılım çok karlı olmayacaktır. Çok büyük miktarlarda para yatırıp bir şey elde etmemek doğru olmaz. Yine de ekonomik açıdan tüm açılardan değerlendirilmesi gerekir" yorumunu yaptı.

'YENİ VE MODERN ŞEYLER YAPABİLİRİZ'


Rusya ile Türkiye arasında 5. nesil savaş uçağı üretiminin de istişare edildiğine dikkati çeken Çemezov, bu konuda ise Türkiye'nin gerekli altyapıya sahip olduğunu belirtti.Türkiye'nin kendi uçaklarının montajını yapabildiğini hatırlatan Çemezov, "Tüm bu gelişmeler ışığında yeni ve modern bir şeyler yaratabiliriz" dedi.

Çemezov, S-500 sistemleriyle ilgili olarak da, henüz Rus ordusunun dahi bu sistemleri tam anlamıyla envanterine katmadığına işaret ederek, bu konuda bir yorum yapmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, perşembe günü yaptığı açıklamada, S-400 sistemlerini daha önce ülke dışında üretmediklerini belirterek, "Ancak mümkün olmayan hiçbir şey yok" demişti.

Kaynak: - Gazete Vatan (www.gazetevatan.com) - 03 Haziran 2017 Cumartesi

Fotoğraf: TAI TF-X Projesi (Photo by TUSAŞ)


(6.06.2017)


 
  CONTINENTAL NEWS:

American Air Force News
African Air Force News
Asian Air Force News
European Air Force News
Middle Eastern AF News
Ocean Air Force News


• Vefa'lı gençlerin 'İnsansız Yangın Söndürme Aracı' Başarılı

(16.09.2021)
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen insansız hava araçları yarışmasına katılan Vefa Havacıl...>>

• Rusya’dan yeni ‘kıyamet günü uçağı’ Ilyushin IL-96-400M

(27.07.2021)
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2 adet yeni “kıyamet günü uçağı” yaptırıyor. Ilyuşin 96-400M model uçak, Putin’in eski kıyamet gün...>>

• 'Milli gemi savar füzesi ATMACA ile uçak gemisi bile batırabiliriz'

(26.06.2019)
Gemiden ateşlenen füze 250 km menzile ulaşabiliyor. ROKETSAN’ın bir yetkilisi ATMACA’nın gücünü anlatırken, “Bununla uçak gemisi bile batırabiliriz. Y...>>

• İngiltere, F-35 savaş uçaklarını ilk kez Irak ve Suriye’de denedi

(25.06.2019)
İngiliz Kraliyet hava kuvvetleri filosuna yeni kattığı F-35B Lightning II uçaklarını ilk kez Suriye ve Irak'ta kullandığı açıkland...>>

• TSK'nın gücüne güç katan, A-400M 'Uçan kale' Türkiye'ye kazandıracak

(25.06.2019)
Türkiye, 5 ülke ile katılımcısı olduğu A400M Projesi kapsamında 8'inci uçağını teslim aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik...>>

• Rus ordusu Orta Asya'dan gelebilecek tehlikelere karşı ani tatbikata başladı!

(25.06.2019)
Herkesi heyecanlandıran olay... Orta Asya'dan gelebilecek bir Savaşa hazırlık tatbikatı......>>

• Alman Hava Kuvvetleri’nin İki Eurofighter Jeti Havada Çarpıştı

(24.06.2019)
Almanya'nın Mecklenburg Vorpommern eyaletinde Alman Hava Kuvvetleri'ne ait iki Eurofighter düştü....>>

 



       info@xairforces.net
Webmaster: REFLX DESIGN - © 2011 xairforces / Aviation Society, XAIRFORCES.NET TÜRKÇE, DIFLEK.COM TARAFINDAN DESTEKLENMEKTEDİR.